Membantu atau menyusahkan?

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 3
  Join date : 2010-06-22

  Membantu atau menyusahkan?

  Post  Admin on Wed Jun 23, 2010 4:54 pm

  Apabila sebut teknologi, ramai yang menggambarkan bagaimana kerja-kerja sedia ada akan menjadi lebih cepat, mudah dan menarik. Namun realitinya alat-alat teknologi ini mempunyai cara-cara tertentu untuk menggunakannya, dan ada dikalangan guru yang tidak mempunyai kemahiran yang sepatutnya. Kerja yang sepatutnya mudah, akhirnya menjadi suatu masalah lain pula, terutamanya jika kelemahan guru tadi menyebabkan alat teknologi tersebut rosak.
  avatar
  pt_003

  Posts : 2
  Join date : 2010-07-16

  Re: Membantu atau menyusahkan?

  Post  pt_003 on Fri Jul 16, 2010 12:59 pm

  Admin wrote:Apabila sebut teknologi, ramai yang menggambarkan bagaimana kerja-kerja sedia ada akan menjadi lebih cepat, mudah dan menarik. Namun realitinya alat-alat teknologi ini mempunyai cara-cara tertentu untuk menggunakannya, dan ada dikalangan guru yang tidak mempunyai kemahiran yang sepatutnya. Kerja yang sepatutnya mudah, akhirnya menjadi suatu masalah lain pula, terutamanya jika kelemahan guru tadi menyebabkan alat teknologi tersebut rosak.

  tiada masalah tidak boleh diselesaikan. pada pandangan saya, teknologi banyak menbantu kita menyelesaikan urusan. ia juga dapat mempercepatkan dan lebih sisitematik. oleh itu, pihak kerajaan perlu mempergiat usaha untuk meningkat kemahiran para guru yang tidak berkemahiran.mereka perlu menghadiri kursus asas komputer agar memudahkan urusan mereka dan pihak sekolah. selain itu, kementerian pelajaran malaysia boleh mengetatkan syarat kemasukan sebagai warga pendidik adalah mempunyai kemahiran berkomputer. oleh itu, masalah ini dapat diselesaikan dan mengurangkan kadar buta IT dalam kalangan masyarakat kita.

   Current date/time is Wed Feb 20, 2019 6:00 pm