Kelebihan Literasi ICT

  Share
  avatar
  v005

  Posts : 1
  Join date : 2010-09-21

  Re: Kelebihan Literasi ICT

  Post  v005 on Tue Sep 21, 2010 12:14 pm

  Sejauh manakah guru-guru yang literasi ICT boleh memberi memberi manfaat kepada pihak sekolah dan para pelajar?
  pada pendapat saya, guru literasi banyak menyumbang kepada pelajar dan pihak sekolah. antaranya ilah guru banyak menyumbang dalam perkembangan teknologi dan proses pembelajaran di dalam kelas dapat berjalan dengan lancar. selain itu, ia memudahkan cara pengajaran guru di sekolah dan membantu pelajar untuk cepat memahami apa yang disampai oleh guru.
  avatar
  V007

  Posts : 1
  Join date : 2010-09-21

  assalamualaikum dan salam 1 malaysia..

  Post  V007 on Tue Sep 21, 2010 12:16 pm

  Pendapat saya mengenai guru-guru literasi ict pada hari ini banyak memberi manfaat kepada pihak sekolah dan pelajar.walaubagaimanapun, literasi ict ini merupakan perkara baru bagi sesetengah guru yang sudah berkhidmat terlalu lama. jadi mereka tidak berapa peka mengenai sebarang perkembangan ict yang berlaku terutama dalam bidang pendidikan.ini menyebabkan sesetengah guru tidak berapa cekap dalam mengendalikan proses pengajaran dan pembelajaran dengan menggunakan alatan ict seperti komputer, LCD, projektor dan sebagainya. oleh itu,para bakal guru diberi pendedahan mengenai awal penggunaan ict dalam proses pengajaran dan pembelajaran. dan bagi para guru yang sedang berkhidmat perlu diberi khusus khas mengenai ict.
  avatar
  V006a

  Posts : 1
  Join date : 2010-09-21

  Re: Kelebihan Literasi ICT

  Post  V006a on Tue Sep 21, 2010 12:19 pm

  sejauh manakah guru-guru yang literasi ICT boleh manfaat kepada pihak sekolah dan para pelajar?

  pada penadapat saya, guru literasi ICT dapat membantu para pelajar untuk memajukan pelajar dalam ICT. di samping itu, guru sendiri dapat mempelajari pelbagai kemudahan dalam ICT untuk membuat sesuatu kerja. pelajar juga dapat mengetahui perkembangan semasa dengan melayari ICT yang terdapat di mana-mana kedai cc. isu semaas dari dalam dan luar negara dapat diketahui dengan mudah hanya layari web tertentu.
  avatar
  SM019

  Posts : 1
  Join date : 2010-10-01

  Re: Kelebihan Literasi ICT

  Post  SM019 on Fri Oct 01, 2010 12:06 pm

  sejauh manakah guru-guru yang literasi ICT boleh manfaat kepada pihak sekolah dan para pelajar?

  guru yang berpengetahuan ICT dapat membantu pelajar dengan menyediakan bahan pengajaran yang lebih menarik seperti penyediaan ABM yang berasaskan power point dengan menggunakan video, audio dan animasi supaya pelajar lebih berminat. pengetahuan ICT juga dapat membantu pihak sekolah dengan maklumat-maklumat yang terkini.

  Sponsored content

  Re: Kelebihan Literasi ICT

  Post  Sponsored content


   Current date/time is Wed Feb 20, 2019 6:05 pm